Om kulturledelse.dk

kulturledelse.dk er et uafhængigt medie og en ressourceportal for arts management og kulturledelse i Danmark.

kulturledelse.dk er stiftet af dirigent Peter Hanke, der driver firmaet Exart Performances. I foråret 2014 tog han og daværende daglig redaktør Mette Gadegaard initiativ til siden i erkendelse af, at der indtil nu har manglet et mødested for kulturledere og arts managers i dansk kunst og kultur med fokus på de enkelte lederes gerning og den lange række udfordringer og muligheder, som danske kulturinstitutioner og kunstvirksomheder står overfor.

kulturledelse.dk publicerer temaartikler, analyser, interviews, debat- og blogindlæg og forskningsformidling – i en hyppig frekvens på hjemmesiden og i et digitalt magasin, der udkommer ca. 6 gange om året. Materialet er udarbejdet, skrevet og redigeret af fremtrædende forskere, praktikere, meningsdannere og studerende, der på forskellig vis opererer i relation til kulturlivets kunst- og kulturorganisationer. kulturledelse.dk arrangerer desuden løbende saloner i samarbejde med danske kulturinstitutioner.


Mission

kulturledelse.dk fokuserer på tre områder:

Ledelse og organisation i kulturlivet

Et nuanceret og dybere blik på kvaliteterne i ledelse i landets kulturinstitutioner og virksomheder, der har til formål at organisere kunst, kulturarv og kulturformidling. Opdelingen i administration og kunstnerisk ledelse er for primitiv. Den dygtige leder og de vellykkede ledelsesprocesser har mere at byde på.

kulturledelse.dk:

  • stimulerer nuværende og kommende kulturledere i deres gerning
  • identificerer ”best practice” i kulturlivet
  • fejrer det succesfulde lederskab

Kunstens position i samfundet

Debatten om kunsten i samfundet tager som regel udgangspunkt i enten velfærdssamfundets nytteetiske normer eller i den rene æstetiske autonomi. Offentlige samtaler og polemik om kunstens værdi, betydning og vigtighed i samfundet bliver skiftevis rituel og skinger.

kulturledelse.dk:

  • arbejder på at øge relevansen i diskussionerne om kunstens og kulturens position i samfundet
  • bidrager til udviklingen af forbedrede evalueringskriterier i kulturlivet
  • bidrager til at skabe et æstetisk udgangspunkt for diskussionen om ”best practice” i kulturledelse

 Forskningsformidling

Landets uddannelsesinstitutioner øger fokus på arts management og ledelse i området mellem stat og marked og etablerer nye studieforløb i form af valgfag og studieretninger inden for emnet.

kulturledelse.dk:

  • samler og formidler forskere og underviseres erfaringer, undersøgelser og forskningsresultater
  • ønsker at inspirere praktikere i kulturlivet til at søge ny viden

kulturledelse.dk udgives af Exart Performances – cvr. 26457440