Eliten og korledelse

Kulturledelse.dk deltager igen i år på Kulturmødet Mors, hvor Peter Hanke indgår som moderator for forskellige debatter. Op til Kulturmødet bringer vi en forsmag på udvalgte events.

Politik, ledelse og kordirektion – Hvad har de tre tilfælles? Det finder gæsterne på Kulturmødet ud af, når Peter Hanke sætter tre politikere og en erhvervsleder i stævne på Folkescenen lørdag kl. 10:30. Igennem debat om lederens opgaver vil publikum få indblik i, hvordan kunsten og samfundet bedre kan hænge sammen. Imens får deltagerne lov til at afprøve deres lederskab i en anden kontekst, den musikalske ledelse af et professionelt ensemble fra Dansk Korforbund i samarbejde med unge korsangere fra Herning.

Debatten kredser om eliten som en nødvendighed. I denne sammenhæng særligt den kunstnerisk udøvende elite. I modsætning til idræts-eliten, hvor udøverne hyldes mere ubesværet, er der ikke samme umiddelbare begejstring omkring de udøvende kunstnere i det danske samfund.

Deltagere

Ulla AstmanUlla Astman er regionrådsformand i Region Jylland for Socialdemokratiet og har bestredet denne position de sidste 10 år – uddannet som cand. scient. i politik og administration. I sit arbejde som leder er hun fortaler for en tillidsbaseret ledelsesstil, hvor den enkelte medarbejder får lov til at effektivisere opgaven på den måde, der sikrer optimalt udbytte.

Mette BockMette Bock er kultur- og kirkeminister tilknyttet Liberal Alliance. Hendes uddannelser indbefatter en kandidatgrad i filosofi og en kandidatgrad i politik fra hhv. Syddansk Universitet og Aarhus Universitet.
I sit arbejdsliv har hendes arbejdsliv bragt hende fra journalistik og til lederpositioner indenfor samme branche – hun var fx direktør på DRs programproduktion i årene 2008-2010.

Per Smedegaard har siden sin afgang fra Den Danske Scenekunstskole været stage director i København, Odense og Aalborg. I 2010 blev han CEO for teatret Svalegangen i Aarhus, så han er bekendt med ledelse både af kunstnere og almene medarbejdere.

Morten Messerschmidt er medlem af Europaparlamentet og tilknyttet Dansk Folkeparti. Han er uddannet Cand. Jur. fra Københavns Universitet og har stiftet tæt bekendtskab med musikken igennem sin gymnasieuddannelse fra Sankt Annæ Gymnasium.

Henriette Elimars profilbilledeHenriette Elimar er formand for Dansk Korforbund, hvor hun varetager de professionelle korsangeres interesser. Hun er uddannet operasanger – læs Henriettes debatindlæg om “Danmarks syngende superliga”