Morten Messerschmidt har for nyligt foreslået, at Danmark følger Storbritanniens eksempel og forlader EU, men hvad ville dette komme til at betyde for dansk kulturliv? Fredag aften kan man møde Messerschmidt til en debat om Brexit og det kunstneriske samarbejde i Europa.
Af Amanda G. Berglund, Kulturledelse.dk
”Grundlæggende tror jeg ikke, at så meget vil forandres.” udtaler Morten Messerschmidt om Brexits effekt på det danske kulturliv. “Det handler om, hvilken aftale, der kommer på plads.”
På debatten “The Arts of Brexit”, hvor Messerschmidt er paneldeltager, spørger vi om, hvilke konsekvenser Brexit får for dansk kulturliv, hvilke udfordringer og barrierer den ændrede politiske situation vil medføre, og om nye muligheder vil opstå for kunsten.
Messerschmidt, som for nylig har foreslået, at Danmark følger Storbritanniens eksempel og forlader EU, forventer ikke, at der sker store ændringer i dansk kulturliv, men advarer imod, at der ikke skal skabes nye bureaukratiske barrierer, som vanskeliggør kunstnerisk og kulturel udveksling på tværs af landegrænser:
”Det, der naturligvis er vigtigt, er, at vi fortsat kan udveksle kunstnere mellem hhv. EU og Storbritannien uden al det bureaukrati og bøvl, som vi eksempelvis oplever, når europæiske kunstnere skal til USA. Det tror jeg nu, at alle har en fælles interesse i at sikre.”
Debatten “The Arts of Brexit” finder sted fredag den 25. august kl. 18:30 på Kulturmødet og foregår på engelsk. I panelet deltager også Claire Fox, som er Director af Institute of Ideas; generalsekretær for Dansk Kulturinstitut Michael Metz Mørch; samt Bengt Kristensson Uggla, som er filosof og forfatter. Debatten er på engelsk og arrangeres af Kulturledelse.dk i samarbejde med Dansk Kulturinstitut.