Kulturmødet 2017: Årets debatter

Sommerens store projekt for kulturledelse.dk bliver Kulturmødet på Mors i slutningen af august. Vi har indgået et partnerskab med Kulturmødets programlæggere for at give maksimalt fokus til en række debatter, der belyser aktuelle kulturpolitiske emner og kunstens betydning i samfundet.

Af Redaktionen, Kulturledelse.dk

Seks af debatterne, hvor Peter Hanke er moderator, bliver prioriteret her på siden i løbet af sommeren. Vi opsøger samtlige debattører og får præsenteret de vigtigste synspunkter og deltagernes kulturpolitiske ståsteder forud for den aktuelle debat i august. Både før begivenheden på Mors og efterfølgende giver vi spalteplads til debattører og andre interesserede.

Hele redaktionen rejser til Mors den 24. august og følger debatterne live. Se mere på www.kulturmoedet.dk

Torsdag kl. 17.15 – Kunst og videnskab

Kunst og videnskab – kan de bruge hinanden. Videnskaben forsker og kunsten udforsker, men er det ikke det samme? Kunst og videnskab har begge krav om frihed og integritet. Er der mødepunkter i de to discipliner?

Torsdag kl. 19.00 – Hvad er, kan og skal kunst?

Hvad er kunst? Kunst har sin egen berettigelse, men har den også forpligtelser som medskaber i samfundet og blandt mennesker? Hvor er kunsten og kunstneren i den globale, digitale verden?

Fredag kl. 12.30 – Nutid på scenen (Den jyske Opera)

Om det kunstneriske og menneskelige ansvar der følger med, når kunsten sætter alvorlige – og indimellem traumatiske – nutidige emner på scenen. Debat-samtalen indledes af Den Jyske Operas Kor med uddrag fra den helt aktuelle opera ”Brødre ”, en opera om krig og traumer, baseret på Susanne Biers film af samme navn. ”Brødre” er et af Den Jyske Operas bidrag til Aarhus 2017 – Europæisk Kulturhovedstad. Samtalen føres på engelsk.

Fredag kl. 18.30 – The Art of Brexit

Will Brexit close the doors to Europe, or will it create new opportunities for facilitating dialogue and cultural
exchange? How can the cultural sector keep an internationalist outlook? (samtalen foregår på engelsk).

Lørdag kl. 09.00 – Is Mors a part of Europe?

Is Mors a part of Europe, or is Europe a part of Mors? How do we draw the lines that cut across common cultural roots and transnational networks? What role will art and culture play in the creation of national and European identities for future generations? (samtalen foregår på engelsk).

Lørdag kl. 10.15 – Symfoniorkestre i forandring

En storby med respekt for sig selv har et Ja fuldt besat symfoniorkester. Men også om 20 år? Fordeles offentlige midler til orkesterdrift retfærdigt mellem landsdelene, og på hvilken måde er symfonisk musik relevant for fremtidens danskere?