Kulturens Analyseinstitut

Kulturens Analyseinstitut

Ved årsskiftet begyndte aktiviteterne i den nye selvejende institution, Kulturens Analyseinstitut, som har fået hjemsted i Roskilde. Dermed har kulturlivet fået en ”mere struktureret og empirisk funderet viden om kulturområdet og dets dynamikker” – sådan som det også er blevet efterspurgt af selvsamme kulturliv.

Foreløbig har Kulturens Analyseinstitut fået ansat en direktør, Esben Danielsen, og udpeget en bestyrelse med vægtige navne fra kultursektoren og repræsentanter fra forskningsverdenen, så med de ledelsesmæssige rammer på plads, bliver det interessant at følge det indholdsmæssige.

Vi har inviteret Esben Danielsen til at give sit bud på analyseinstituttets potentialer til en dialog om forventningerne fra en række kulturledere.

Nogle af de spørgsmål kunne være?

  • Hvad kan vi forvente os af Kulturens Analyseinstitut?
  • Hvilke områder vil I først kaste jer over?
  • Uafhængighed har været nævnt – hvordan mærker vi det?

Der er sikkert mange andre spørgsmål, så kom og deltag i debatten, når Musikhuset lægger hus til den tredje i rækken af Musikhussaloner under fællestemaet “Kulturledelse i Opbrud”. Kulturlivets ledere er målgruppen, men alle er velkomne – og med Peter Hanke som moderator er der som ved tidligere saloner er der lagt op til en interessant og åben samtale med dagens gæst(er), efterfulgt af spørgsmål og debat med salen.

Gæst:

Asbjørn Keiding, direktør for DEOO (Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner):

  • Hvordan mærker vores medlemmer at vi nu får et sprængkraftigt og aktivt analyseinstitut, som vil øge kulturinstitutionernes viden og grundlag for beslutninger?

29. marts 2023 kl. 15.00 – 17.15.
Salonen afholdes i Musikhuset København, Vesterbrogade 59.

Tilmelding her