Kulturmødet på Mors #1

12100362315_9125a77822_k

 

kulturledelse.dk vil i løbet af de næste par uger sætte fokus på Kulturmødet, der afholdes på Mors fra d. 21-23. august. Kulturmødet er ifølge initiativets hjemmeside “Danmarks nye midtpunkt, når det kommer til at diskutere kunst og kultur…“. I forening med en mere lokal festival for kunst- og kulturoplevelser afholdes tre dage med “en række samtaler mellem vidende og visionære personer fra dansk kunst- og kulturliv, erhvervsliv og politik…“, og der lægges samtidig stor vægt på publikums- og borgerinddragelse.

I 2013 gennemførtes Kulturmødet for første gang –  med betinget succes. Og nu ser det i nogen grad ud til, at arrangørerne ønsker at skabe en pendant til det politiske folkemøde på Bornholm med det danske kunst- og kulturliv for øje.

kulturledelse.dk taler med bagmændene samt moderatorer og kuratorer før, under og efter festivalen for at forstå ambitionerne for Kulturmødet og for at undersøge i hvilken grad det lykkes at få stimuleret diskussioner om kunst og kultur på en betydningsfuld måde. Vi vil give de ansvarlige lejlighed til at forklare, hvordan eksperter og befolkning engageres og mødes på nye måder og hvilke diskussioner, de forventer sig mest af.

_____________________________________________________________________________________________________

Før….

Inden Kulturmødet begynder, stiller kulturledelse.dk samme sæt spørgsmål til et udvalg af initiativets arrangører, moderatorer og formidlere. Deres svar vil kunne findes her på siden.

Indhold og form:

  • Helt overordnet – hvad vil og er Kulturmødet på Mors?
  • Hvorfor er det nødvendigt med et arrangement af denne karakter?
  • Hvilke nye møde- og debatformer har I overvejet forud for arrangementet?
  • Hvordan definerer I kunst og kultur – diskuterer I ud fra et formuleret paradigme?

I år vs. sidste år:

  • Hvad har I gjort for at øge fokus og skærpe formerne i forhold til 2013?

Location:

  • Hvad er den særlige kvalitet ved et relativt kort møde meget langt væk fra storbyerne?
  • Hvis det er et særligt argument, at Kulturmødet bør holdes i “Udkantsdanmark”, hvordan forholder Kulturmødet sig så til en lokal over for en national dagsorden?
  • Den gennemgående mødeform ser ud til at være ekspertpanel med moderatorer – og genkendelige navne fra mange lignende møder i kulturlivets mere centrale miljøer. Mødes de samme mennesker ikke blot igen et nyt sted og taler om det samme som de plejer?

Fremtiden:

  • Hvilke langsigtede virkninger får Kulturmødet 2014?
  • Hvad skal der til for at hele landets kulturliv vil betragte Kulturmødet som “Danmarks nye midtpunkt, når det kommer til at diskutere kunst og kultur.”?

_____________________________________________________________________________________________________

… og Efter

kulturledelse.dks redaktør Mette Gadegaard vil deltage i Kulturmødet,  følge åbningsdebatten og rapporterer fra Kulturmødet i en afsluttende temaartikel om, hvilket aftryk Kulturmødet efterlader på dansk kulturliv.

_____________________________________________________________________________________________________