kulturledelse.dk – MAGASIN 2

Screen Shot 2015-03-10 at 16.19.02

 


Pris

kulturledelse.dk – MAGASIN 2 koster 29 kr. og kan købes via dette link.

 


 

I den offentlige debat og i diskussioner blandt landets kulturinstitutioner er landets velgørende fonde et tilbagevendende og centralt tema. Fonde betyder mere og mere i kulturlivets finansiering, og især ved store byggerier og donationer til markante kunstsamlinger eller langtrækkende projekter er der næsten altid et medspil fra fondene. Men hvor afhængige har kulturlivets aktører gjort sig af fondenes velvilje, og hvordan påvirker den stigende indflydelse lederskabet i kulturinstitutionerne?

Med kulturledelse.dk – MAGASIN 2 ønsker kulturledelse.dk at bidrage til debatten om, hvordan fondspraksis og store private donationer indgår i et samspil med politiske beslutninger om tildeling af offentlige midler i kulturlivet.

 

Indholdsfortegnelse: 

  • Filantropi, fondsstøtte og kulturlivet. Om fondpraksis og magasinets temaer og relevans. Af redaktionen.
  • Fup & fakta om filantropiske fonde. Om betydningen af filantropisk fondsvirksomhed og offentlig støtte i dansk kulturliv. Af Anker Brink Lund og Christian Edelvold Berg.
  • Interview: Søren Bojer Nielsen. Fondene er med til at sikre øget kvalitet og variation i dansk kulturliv. Interview med Søren Bojer Nielsen.
  • Interview: Karsten Ohrt. Det er en kongstanke for Ny Carlsbergfondet at arbejde i kunstens tjeneste og med respekt for kunstnere og kunsthistorikere. Interview med Karsten Ohrt.
  • Interview: Peter Duelund. Ud fra en demokratisk kulturpolitisk synsvinkel er fondene for magtfulde og lukkede. Interview med Peter Duelund.
  • Case: Stadsteateret i Heidelberg. Om foreningen af store fondsdonationer og crowdfunding. Af Jacob Høgh Sørensen.
  • Case: M/S Museet for Søfart. Om det prisvindende museums kontroversielle tilblivelse. Af Mette Gadegaard.

 

Digital udgivelse

kulturledelse.dk udgiver 6 magasiner i 2015. Indtil videre udgives kulturledelse.dk – MAGASIN som e-bog på netboghandlen saxo.com. Ved køb på denne digitale platform vil det være muligt at læse magasinet på alle typer computere, tablets, e-bogslæsere samt smartphones.